Kapcsolat

Autóhitel kiváltás

Elege van már a túl magas törlesztőrészletekből? Nem csupán a svájci frank alapú hitelek kiváltására van lehetőség! A hitelpiacon mindig felbukkannak újabb autóhitel konstrukciók, és a bankok hitelezési kedvének visszatérésével a pénzintézetek könnyebben és szívesebben adnak hitelt. A bankok stratégiája az, hogy lehetőleg olcsó hitelekkel próbálják magukhoz csábítani ügyfeleiket. De mi történik azokkal, akiknek már van egy hitelük? A bankok közti versenyben ez sem lehet akadály: miért ne lehetne ugyanúgy elvinni egymás hiteles ügyfeleit, mint a KGFB esetén?

Egy jobb hitelkonstrukció sok ügyfélnek jelenthet megoldást az égető problémákra: ha lehetőség van arra, hogy 56000 forint helyett csak 49000 forintot fizessünk havonta, miért ne tennénk meg? A bankok és az adósok érdekei ebben az esetben találkoznak, hiszen mindenki jól jár - kivéve azt a pénzintézetet, amelynek drága autóhitelét ön olcsóbb, alacsonyabb törlesztésű hitelre cseréli.

Bár a válság alatt és után a svájci frank alapú hitelek kiváltása, végtörlesztése a sláger, tudnia kell, hogy szinte bármilyen, drágának tartott autóhitelét kiválthatja, és kicserélheti olcsóbbra, vagyis olyanra, amelynek visszafizetéséhez kevesebb havi törlesztést kell vállalnia.

Cégünk elsősorban a profiljába tartozó autóhitelek kiváltásával foglalkozik. Az autóhitel kiváltás pontosan az, amit a kifejezés ígér: ha önnek van egy olyan hitele, amely törlesztőrészleteivel már szinte agyonnyomja önt, váltsa ki a hitelét, cserélje le egy olyan hitelre, amely akár jelentősen kevesebbe kerül havonta.

Az autóhitelek kiváltása mellett foglalkozunk autóhitelek átütemezésével és a futamidő meghosszabbításával is.

Autóhitel kiváltásAz autóhitel kiváltás lényege, hogy ön visszafizetheti jelenlegi, drága hitelét, mégpedig egy másik hitelből. Ez látszólag "csöbörből vödörbe" helyzet, valójában nem. A csöbör és a vödör közt ugyanis jelentős, több ezer forintos különbség is lehet. Egy egyszerű példán bemutatva: tegyük fel, hogy önnek hátravan egy hitelből 1000000 forintja, és havonta fizet 30000 forintot. Mivel ez komoly összeg, ezért szeretné csökkenteni a törlesztést. Mi kínálunk önnek egy másik konstrukciót. Az általunk kínált új autóhitel legfontosabb jellemzője, hogy 30 000 forintnál kevesebb a törlesztés összege. Ezt vagy úgy érjük el, hogy egyszerűen egy jobb kondíciójú hitelt tudunk ajánlani annál, mint ami önnek jelenleg van, vagy pedig az új hitele hosszabb futamidejű lesz, és ezért a havi törlesztés csökkenni fog. Természetesen a hitelkiváltási ügyleteknél figyelembe kell venni az autó értékének és a fennálló tartozásnak a viszonyát: sajnos a 0% önerővel, svájci frank alapon felvett hitelek nehezen kiválthatóak, hiszen gyakran megesik, hogy a fennálló hitel több, mint az autó értéke.

Kérjen díjmentes szakmai tanácsadást cégünktől a megfelelő konstrukció kiválasztásához és tájékoztatást a várható törlesztőrészlet összegéről.
A kapcsolatfelvételhez kattintson ide: elérhetőségeink.

Az autóhitel kiváltásnál nagyon lényeges, hogy csak akkor vágjon bele, ha valóban nyerhet az üzleten. Munkatársaink szívesen bemutatják önnek autóhitel kiváltó hiteleinket, és segítenek kiszámítani azt is, hogy érdemes-e egy másik hitellel kiváltani jelenlegi autóhitelét.

A hitelkiváltó hitel és a hitelcsere sajnos manapság óriási népszerűségnek örvend – pontosabban fogalmazva mindenki igyekezne magának egy olcsóbb hitelt találni, de sajnos a hitelcsere gyakran már nem jelent megoldást. Az autóhitel kiváltás és a hitelcsere lényege az, hogy ha van egy régen felvett, kedvezőtlen, magas kamatozású és ezért magas törlesztésű autóhitele (vagy bármilyen más hitele, ami azt illeti), akkor megpróbál – vagyis megpróbálunk – keresni helyette egy olyat, ami enyhíti a havi törlesztések jelentett gondokat. Hogy hogyan, az attól függ, hogy milyen hitele van.

A legjobb megoldás, ha ön úgy tudja lecserélni autó-, motor-, haszonjármű- vagy bármilyen más hitelét egy másikra, hogy a futamidő nem változik, csak a törlesztés. Nem mondhatjuk, hogy ez nagyon valószínűtlen eshetőség, de figyelembe kell venni azt is, hogy a bankok nem szeretik, ha egy ügyfelük otthagyja őket, ezért az egyszeri visszafizetést esetleg büntetik (mivel egy csomó kamattól elesnek). Tehát több dolognak kell kedvezően együttállnia, hogy megérje lecserélni az autóhitelt anélkül, hogy az adósnak meg kellene hosszabbítani a futamidőt a törlesztés csökkentéséhez. Nagyon drága hitellel kell rendelkeznie vagy nagyon olcsó autóhitel kiváltást kell találnia magának, és ráadásul külön probléma, ha a bank túl magas egyszeri visszafizetési büntetést ró ki, mert így értelmét vesztheti az egész hitelcsere. Ha ön meg tud spórolni havi 2000 forintot, de közben az "egyszeri visszafizetési büntetés" (a hivatalos neve persze nem ez) 50000 forint, akkor kár az egészért, hiszen 25 havi törlesztésen nem spórol semmit.

Az optimális megoldás tehát olyan, mint az optimális megoldások általában: nehezen elérhető. Mi értelme van akkor mégis a hitelcserének?

Ki tudja kihasználni ezt a lehetőséget? Alapjában véve szinte mindenki: a futamidő hosszabbításával ugyanis mindenkinek lehetősége nyílik alacsonyabb törlesztést fizetni. A konstrukció végtelenül egyszerű. Felmerülhet a kérdés, hogy mi szükség van erre? Az, hogy jelenlegi bankjánál aligha fog tudni futamidő-duplázást kérni, ha viszont egy másik bankhoz megy át, akkor ott már eleve a náluk éppen elérhető legjobb hitellel fog kezdeni, vagyis nincs szükség későbbi egyezkedésre. KiváltáshozA Ilyen esetben, amikor a törlesztés csökken, aligha kell kiemelni, hogy természetesen a régi hitel egyszeri visszafizetésének díját is bőven megéri kipengetni, mivel annak a költsége még akkor is hamar visszajön a lecsökkent hiteltörlesztéssel, ha régi bankja magas "büntetést" határoz meg. Az autóhitel kiváltásról tudni kell, hogy bárki felveheti, de vannak megkötések, mint ahogyan máshol is. A minimális hitelösszeg 300000 forint, a jármű minimális értéke félmillió. A leghosszabb futamidő 84 hónap, vagyis hét év. Akár 70%-át is megfinanszírozzuk a hitellel terhelt autó értékének (ha Eurotax-értékelés nem lehetséges, egyedi értékelést biztosítunk). És természetesen a legújabb fejleményeknek megfelelően a hitel felvehető forintban és euróban is. A svájci frank alapú hitelkiváltó hitelek viszont kikerültek a pikszisből, ugyanis azzal a legtöbben csak még rosszabbul járnának.

De a fentieknél többet mond a kalkulátor, amellyel megnézheti, mennyi pontosan a törlesztés összege. És ezután már valóban teljes felelőssége tudatában döntheti el, hogy kiváltja-e régi hitelét, vagy inkább megmarad mellette. Ha nem tud dönteni, hívjon minket, és mi segítünk.