Kapcsolat

Gépjármű lízing

A gépjármű lízing a gépjárműhitelezésnél is kedvezőbb finanszírozása forma. Ennek ellenére nem annyira népszerű, mint a gépjárműhitel, pedig objektíven nézve egy hitel és egy lízing között az esetek 99%-ában a lízingelés kínálja a jobb feltételeket.

A gépjárműlízingelés azért lehet kedvezőbb, mint a hitel, mert a lízingelő cég vagy bank nagyobb szabadságot enged meg az ügyfélnek. Ennek oka, hogy a gépjármű lízinget tárgyát képező autó a bank vagy lízingcég tulajdonában van egészen addig, amíg a lízing le nem jár. Vagyis nem fizetés esetén a lízingelő könnyebben hozzájut a lízingelt gépjárműhöz (mivel az a pénzintézeté, nem pedig a lízingbevevőé).

Kalkulátor

A gépjárműlízingelés feltételei tehát a kisebb kockázatok miatt kedvezőbbek. Lássuk először, hogy alakul a gépjárműlízingelés magánszemélyek esetében:

  • A lízingelés futamideje 1 és 7 év közt változhat.
  • A lízingelt megvenni kívánt gépjármű lehet használt vagy új.
  • az autó árának el kell érnie az 500 000 forintot,
  • és az autó a lízingszerződés lejártakor nem lehet 15 évesnél – kishaszonjármű esetén 12 évesnél – idősebb.

A lízing során a kamatokat elszámoltathatja euróban vagy forintban. Az önerő forintalapnál 20%, euróalapnál 35%.

Cégek, vállalkozások jelentősen különböző, kedvezőbb feltételekkel köthetnek lízingszerződést:

Gépjármű lízing
  • A lízingelés maximális futamideje kedvezőbb, mivel 8 év is lehet (a minimum itt is 12 hónap).
  • A lízingbe vett jármű lehet használt vagy új is.
  • Az autó árának meg kell haladnia a 499.999 forintot.
  • A lízingszerződés lejártának napján az autó nem érheti el a 15 éves kort. A jellemzően cégek által megvásárolt kishaszonjárművekre vonatkozó könnyítés, hogy a kishaszonjármű kora nem haladhatja meg a 12 évet.

Nagyon fontos, a vállalkozások által igénybe vehető kedvezmény, hogy akár forintalapon, akár euróalapon kötik meg a lízingszerződést, mindenképpen csak a vételár 20%-át kell tudniuk felmutatni önerőként.

Kérjen díjmentes szakmai tanácsadást cégünktől a megfelelő konstrukció kiválasztásához és tájékoztatást a várható törlesztőrészlet összegéről.
A kapcsolatfelvételhez kattintson ide: elérhetőségeink.

A gépjármű lízing szerződés megkötése előtt tájékozódjon a havi törlesztésről kalkulátorunk segítségével. Adja meg, hogy mekkora futamidőre gondolt, milyen összegig szeretné igénybe venni a lízingelés lehetőségét. A gépjármű lízing kalkulátor kitöltése után munkatársaink tájékoztatják önt a hajszálpontos összegről.