Kapcsolat

Új autó hitel

Új autója megvásárlásához keres egy kedvező kamatozású hitelt? Olcsó, könnyen intézhető és gyorsan folyósított hitelre vágyik?

Egy új autó vásárlásához meglehetősen komoly összegű hitelt kell felvennie a vásárlónak, kivéve, ha a szükséges minimális önerőnél több pénz áll rendelkezésre, és az új autó árának nem 60-80, hanem ennél kevesebb százalékát szeretné hitelből finanszírozni.

Ha nem hinne nekünk, higgyen a saját szemének. Új autó vásárlása és finanszírozása előtt kérdezzen rá a kereskedőnél az általa kínált hitelkonstrukcióra, és utána nézze meg, hogy mi milyen hiteleket kínálunk.

Hitel új autóraTermészetesen előfordulhatnak kivételek is, de úgy véljük, hogy alapján véve a kereskedők által kínált hitelek többnyire magasabb törlesztéssel fizethetők vissza, mint a mi újautó hiteleink. Ezen egyetlen módon lehet segíteni, ha az új autó hitel a kereskedőnél annyira hosszú futamidejű, hogy a havi törlesztés egy alacsonyabb összeg lesz. Ebben az esetben viszont nem négy-öt éves hitelről, hanem mondjuk 7 éves futamidőről van szó. Az oldalunkon található új autó hitel kalkulátorral ön is kiszámoltathatja és összevetheti a kereskedő finanszírozási ajánlatával a mi ajánlatunkat. Nem akarjuk rábeszélni a saját hitelünkre, hagyjuk, hogy a törlesztőrészletek beszéljenek helyettünk. Tegyen egy próbát! Most pedig lássuk, milyen feltételekkel vehető fel hitel új autó vásárlásához!

Ebben a menüpontban csak magánszemélyek hitelével és lízingjével foglalkozunk, a vállalkozói (sokkal kedvezőbb) lízingfeltételekről az autólízing menüpontban tájékozódhat.

Az új autó hitel vagy lízingszerződés futamideje legfeljebb 7 év (84 hónap). Új autó vételénél nincs minimális vételár, mivel az egyébként szokásos 500.000 forintos alsó határt minden új autó ár jóval meghaladja. Az önerő új autóhitelre forintalapnál 25%, euróalapnál 40%, lízingelésre 20, illetve 35%.

Kérjen díjmentes szakmai tanácsadást cégünktől a megfelelő konstrukció kiválasztásához és tájékoztatást a várható törlesztőrészlet összegéről.
A kapcsolatfelvételhez kattintson ide: elérhetőségeink.

Cascót nem kötelező kötnie, de honlapunkon köthet cascót, ha szeretné bebiztosítani magát egy esetleges katasztrófa esetére.

Ha autóvásárlási hitelt kíván felvenni, mindenképpen nézzen körül alaposan, hogy hol veszi fel autóhitelét és milyen feltételekkel juthat hozzá a kívánt finanszírozáshoz, illetve végül is a kinézett autóhoz. Az autóhitelek piaca hihetetlenül összetett és sokrétű, így érdemes megismerkedni először a különböző konstrukciókkal, és ezeket közelebbről megvizsgálva választani a legjobb hitelt. Talán nem is tudja a honlapunkra látogató, hogy az autóhitel manapság (vagyis már jó pár éve) sokkal több, mint pusztán egy lehetőség, hogy valaki megvegyen egy kiszemelt autót.

Az autókölcsönök ma már egész csoportot, bokrot alkotnak, és olyan, egymástól teljesen különböző kölcsönök tartoznak ide, mint az autóvásárlási hitel, a motorhitel (bár ez némileg furcsa, később még kitérünk rá), az autófedezetes gyorshitel, a szabad felhasználású hitel, a KHR- vagy BAR-listásoknak folyósított kölcsön, a hitelkiváltó autóhitel, a haszongépjármű-hitel és különösen a piac legújabb változásai miatt ki kell emelnünk az autólízinget, amely vállalkozások és általában cégek számára az egyetlen finanszírozási lehetőség, hogy ne készpénzben vegyék fel hiteleiket.

Mint a fentiekből is látszik, a gépjárműhitelek egyáltalán nem csak arról szólnak, hogy egy bank vagy valamilyen pénzintézet megfinanszírozza az autóvásárlást, esetleg lízingszerződéssel kínál megvételre egy autót.

Mégis, ha autóhitelről beszélünk, rögtön erre a lehetőségre gondolunk. Valószínűleg ez egy régi berögződés, és még igen sok időnek kell eltelnie, míg valaki azt a kifejezést hallva, hogy „autóhitel”, visszakérdezz, hogy pontosan mire is gondolunk. Azonban itt lehetőség van kifejteni, hogy pontosan milyen finanszírozások léteznek, és alaposan bemutatni mindegyiket. Először is kezdjük tehát a legegyszerűbb járműhitelfajtával, a sima autóhitellel. Az autóvásárlási kölcsön felvehető új vagy használt jármű vásárlásához. Nagyon fontos – bár igen laza – szabályok határozzák meg, hogy milyen autó vehető meg az autóhitelből, illetve, ha nem magánszemélyről beszélünk, hanem cégről, akkor azt, hogy milyen autót lízingelhet az adott cég.

Először is a legkönnyebb esetet vizsgáljuk meg: ha egy magánszemély új autót szeretne venni a banktól kapott autókölcsönétől, gyakorlatilag semmilyen megkötéssel sem kell számolnia. Az autó értéke mindenképpen meg fogja haladni a legalsó határt (500000 forint), így önnek csupán arra kell ügyelnie, hogy több mint 300000 forintot vegyen fel a banktól. Valójában ez az egyetlen megkötés. A futamidő lehet akár hét év is – vagy 84 hónap, ha ragaszkodunk a bankok által kedvelt hónap alapú futamidő-számításhoz –, de, ha úgy gondolja, 12 hónap alatt is visszafizetheti az autókölcsönt (ez a legrövidebb futamidő). A svájci frank nevű menekülési valuta olyan fejfájást okozott még a svájci jegybanknak is, hogy komolyan felmerült a frank árfolyamának fixálása (nem először, sőt mire e sorokat olvassa, talán éppen hozzá is van kötve a frank árfolyama az euróéhoz), így nem csoda, hogy jelenleg nem lehet svájci frank alapú autóhitelhez jutni Magyarországon. A lakáshitelek körüli problémák – vagyis a nem fizető adósok szempontjából: tragédiák – azt eredményezték, hogy az autóhitel csak euróban és forintban vehető fel. Egy egészen egyszerű példával élve: ha a megvenni kívánt új autó 3000000 forintba kerül, akkor önnek mint vásárlónak 750000 forint készpénzzel kell rendelkeznie, a bank finanszírozza a maradékot, míg, ha euróban számoltatja ki a kamatokat – természetesen ekkor is forintban fizet, csak a törlesztéseket kalkulálják az Unió közös valutájában – akkor már 40% önerőt kel felmutatnia. A fenti példánál maradva: forint alapon a hitel kamata magasabb lehet, de csak 750 000 forintot kell befizetnie, míg az alacsonyabb kamatú euró alapnál 1200000 forintot kell befizetnie.

Új gépjármű finanszírozás Milyen egyéb fontos tudnivalók vannak még? Felhívjuk a figyelmet, hogy magánszemélyek vehetnek fel autóhitelt, nem magánszemélyek azonban csak lízingelési konstrukciók közül választhatnak. Ennek az oka, hogy a bankok így nagyobb biztonságban vannak, ha egy vállalkozás nem tudja fizetni az autóhitel törlesztéseit. A nem természetes személyek esetén, vagy ha valaki magánszemélyként is inkább lízingelne, teljesen más feltételek vonatkoznak az autóhitel felvételére – pontosabban az autólízing megkötésére. Először is az önerő 5%-kal kevesebb: forint alapú autólízingnél 20%, euró alapúnál pedig 35%. Magyarul: lízinggel kedvezőbb feltételekkel juthatnak autóhoz. A futamidő is hosszabb: az autóhitelnél 7 év volt, míg az autólízingnél ez 8 év. Egyébként minden további feltétel pontosan ugyanaz. Hogy ez mit is jelent? Amennyiben ön új autót vásárol, valójában mindössze annyi a dolga, hogy megfelelő időben fizesse be a kívánt részleteket vagy lízingrészleteket. Ennyi az egész. Használt autó vásárlásához felvehető hitelek esetén már az is számít, hogy az autó hány éves, mennyi az Eurotax-értéke és így tovább, azonban erről a megfelelő menüpontban tájékozódhat, tehát itt nem térünk ki a használt autó vásárlásához igénylehető autóhitelre, azaz autókölcsönre.

Hadd hívjuk még fel figyelmét az autóhitel kalkulátorra, amely többet mond, illetve mutat minden reklámszövegnél és autóhitel reklámnál. Ön egyszerűen beírja a kívánt hitelösszeget, utána a futamidőt, a gép pedig igen nagy pontossággal (most, hogy a frank alapú hitelek kora lejárt, ez sokkal könnyebb) kiadja a várható törlesztési összegeket. Kalkuláljon előrelátóan!