Kapcsolat

Autófinanszírozás

Hitelközvetítő irodánk autófinanszírozási konstrukciók közvetítésére specializálódott. A következőkben bemutatjuk, hogy milyen autófinanszírozási konstrukciók léteznek jelenleg Magyarországon.

Irodánk az összes, járművekhez kapcsolódó kölcsönnel és lízingelési konstrukcióval foglalkozik. Nagyon fontos rögtön az elején leszögeznünk, hogy hitelt csak magánszemélyek vehetnek fel, egyéni és társas vállalkozások nem. Vagyis sem egy egyéni vállalkozó, sem az EGIS Nyrt. nem vehet fel hitelt, ha autót szeretne vásárolni, jóllehet az egyik legértékesebb magyar cég és egy részmunkaidős egyéni vállalkozó között nem sok hasonlóságot találhatunk. Miközben azonban a hitelek csak a magánszemélyek előtt nyitottak, a lízingelés mint autófinanszírozás mindenkinek rendelkezésére áll, legyen szó cégekről, egyéni vállalkozókról vagy magánszemélyekről.

Kalkulátor

Az autókölcsönök között megkülönböztethetünk új autó és használt autó vásárlásához felvehető autóhiteleket. Ezek között lényegi különbség, hogy új autó vásárlásakor gyakorlatilag semmilyen megkötéssel nem kell számolnia, használt autó vásárlásakor viszont figyelni kell néhány nagyon fontos részletre: a finanszírozni kívánt használt autó például nem lehet idősebb 12 évesnél, nem lehet olcsóbb 500 000 forintnál, a hitelösszeg nem lehet kevesebb 300 000 forintnál, és a futamidő nem lehet több 84 hónapnál. A megfelelő menüpontban megtalálja az összes megkötést, itt csupán a legfontosabbakat soroltuk fel.

Új és használt járművek finanszírozása Külön vehetjük a kishaszonjármű megvásárlásához felvehető kölcsönt. Erre a típusú autófinanszírozásra is igaz, hogy új kihaszonjármű vásárlásakor nincs semmilyen megkötés (természetesen technikai jellegű kikötések vannak, például a személyazonosságot igazoló irat nélkül értelemszerűen nem vehető fel kölcsön). Használt kishaszonjármű megvásárlásakor bizonyos feltételeknek eleget kell tenni: a kishaszonjármű nem lehet idősebb 12 évesnék, és a kölcsön lejártakor sem lehet öregebb 15 évesnél. A jármű értékének el kell érnie a 700 000 forintot, és az igényelt kölcsönösszeg sem lehet kevesebb 400 000 forintnál. A megfelelő menüpontban részletes leírást találhat a kishaszonjármű-kölcsönökről.

Irodánk azonban nem csak autóvásárlási hitelekkel foglalkozik, hanem más, az autókhoz kapcsolódó kölcsönökkel is, ezek összefoglaló néven az autófinanszírozás körébe tartoznak, mint a visszhitel, az autófedezetes kölcsön és a hitelkiváltás. A következőkben ezeket a konstrukciókat mutatjuk be néhány mondatban.

A visszhitel lényege, hogy Ön a banknak jelzálogtárgyként felajánlja az autóját, megkapja érte az EUROTAX szerinti érték 70-80%-át, amelyet szabadon elkölthet, és közben az autót továbbra is szabadon használhatja. A vételárat ezután a kiválasztott futamidő alatt kell visszafizetnie. A visszhitel szinte teljesen ugyanolyan, mint egy hitel – vagy inkább egy lízingelési konstrukció. Ezzel együtt a visszlízing és a visszhitel között lényeges különbség, hogy a visszlízingnél Ön ténylegesen eladja az autóját, visszhitelnél viszont nem!

Az autófedezetes kölcsön ugyanaz, mint a visszhitel, csupán az elnevezés más. A lényege tehát, még egyszer: Ön jelzáloghitelt vesz fel, és a zálogtárgy az autója vagy motorja lesz. A finanszírozás során a járművet továbbra is használhatja, Önt tulajdonosként semmilyen korlátozás nem sújtja. Természetesen az autó – lévén a hitel fedezete – a futamidő alatt nem adható el.

A hitelkiváltás elnevezés önmagáért beszél: irodánknál lehetősége van érdeklődni, hogy drága autókölcsöne helyett nem tudunk-e valamilyen más, olcsóbb autófinanszírozási konstrukciót felajánlani. Ha van kedvezőbb törlesztésű kölcsön, akkor Ön lecserélheti az aktuális hitelét a másikra, és havonta több ezer vagy tízezer forintot spórolhat meg a törlesztéseken.