Kapcsolat

Motorhitel

Honlapunkon nem csupán autókkal kapcsolatos hiteleket talál. A motorhitelek a gépjármű hitelezés meglehetősen elhanyagolt szeletét képezik, alighanem azért, mert a motorok amúgy sem fényes eladási statisztikái jelentősen romlottak a válság hatására.

2006-ban még 19.000 motort vásároltunk újonnan, 2009-ben már csak 8000-et (ehhez jött hozzá abban az évben csaknem 20.000 használt motor adás-vétel), 2011-ben pedig már csak 1921 darabot, vagyis hat év alatt döbbenetes mértékben, 90%-kal esett vissza a motorvásárlások száma. Az eladások számának növelését nem segítették a bankok sem, amelyek esztelen hitelkihelyezéseik után behúzták a kéziféket, és semmire sem voltak hajlandók hitelt nyújtani. A hitelínséges időszak mindazonáltal múlóban van, és immár szinte bárki hozzájuthat motorhitelhez, ha szeretne új vagy használt motort venni.

Motorhitel kalkulátor

Lássuk, pontosan mit is kínálunk leendő ügyfeleinknek:

Milyen motorok megvásárlása finanszírozható motorhitellel vagy motorlízinggel?

Motorhitel
  • A motornak legyen magyarországi rendszáma (vagyis rendszám nélküli kismotorok, quadok vagy krosszmotorok megvásárlásához nem vehető fel hitel - legalábbis addig nem, amíg kötelezővé nem teszik a rendszámot minden járműre).
  • A motor a finanszírozás kezdetekor nem lehet 8 évesnél idősebb, és
  • a motorhitel futamidejének lejártakor nem lehet 12 évesnél idősebb.
  • A motorhitelt csak magánszemély veheti fel, cég csak lízingelheti a megszerezni kívánt motort.
  • Akár passzív KHR-listások is folyamodhatnak hitelért, illetve lízingszerződésért.
  • Fontos még, hogy a motor árának el kell érnie legalább a 300.000 forintot.
  • Önerőként a vételár 25%-át kell felmutatnia, euróalapon pedig 40%-át. Lízingelés esetén magánszemélyeknek az önerő 5 %-kal kevesebb, vagyis 20% vagy 35% (Vállalkozások, cégek esetén az önerő csak 20% mindkét esetben).

Kérjen díjmentes szakmai tanácsadást cégünktől a megfelelő konstrukció kiválasztásához és tájékoztatást a várható törlesztőrészlet összegéről.
A kapcsolatfelvételhez kattintson ide: elérhetőségeink.

Munkatársaink szívesen segítenek önnek a hitelfelvételben, és megválaszolják kérdéseit is. Kötelezettségek nélkül kérhet tőlünk információkat a motorhitelekkel kapcsolatban, munkatársaink forintra pontosan meg tudják mondani önnek, hogy mennyi lesz a motorhitel törlesztőrészlete.

Mielőtt motor venne, különösen, ha még hitelt is szeretne igényelni hozzá, alaposan nézzen körül – vagy válasszon minket, hiszen mi alaposan körülnéztünk már ön helyett. Ha olcsó hitelt szeretne, mint mindannyian, hogy József Attilát parafrazeáljuk, akkor a legjobb helyen jár oldalunkon. Nem csupán marketingszöveggel próbáljuk meg meggyőzni arról, hogy tényleg kiváló motorhiteleket kínálunk, hanem természetesen objektív módon is, mégpedig a motorhitel kalkulátorral. A hitelínséges időkben nem csodálkozhatunk rajta, hogy a bankok nehezen adnak kölcsönt motor megvételére, és hogy a motorpiac emiatt pang. Ezzel együtt jár, hogy a motorok árai felfelé mozdultak el, és hogy emiatt még magasabb hitelösszegre lenne szüksége a vevőnek, mint egyébként, mondjuk két évvel ezelőtt.

MotorkerékpárBár a kamatok változnak, bizonyos feltételek minden banknál mindenkinek ugyanazok. A motoroknál tudni kell – aki motort akar venni, nyilván tudja is –, hogy nem úgy mérik a korukat és a kilométereket, mint egy autó esetén. Ha a számítástechnikára igaz az, hogy kutyaévekben mérik az eszközök korát (vagyis egy egyéves számítógép már annyi, mintha hét éves eszközünk lenne, tehát elavult), mert olyan tempóban fejlődik, akkor a motoroknál is igaz, hogy más számolást kell bevezetnünk. Egy motornál hét-nyolc év még fiatal kor, 40 000 kilométer viszont már elég sok. Pontosan fordítva, mint egy autónál, ahol hét-nyolc év maximum egy Subarutól vagy Mercedestől fogadható el, 40000 kilométer viszont azt jelenti, hogy amint meghirdetik a kocsit jó áron, azonnal Azerbajdzsánig ér a vásárlók sora.

A motoroknál tehát egészen másként van, ráadásul a jármű értéke is máshogyan alakul. Míg egy autó megvásárlásánál szinte minden esetben komolyan felmerülhet a hitel felvételének lehetősége, addig egy motornál ennek nem kell feltétlenül így lennie. Még egy komolyabb és nem is öreg motort is megkaphatunk jóval egymillió forint alatt. Persze ettől függetlenül a motorhitelnek helye van a piacon, mert elképzelhető, hogy ha valakinek van is 800000 forintja egy jó Suzuki motorra, akkor is azt mondja: inkább kifizetek havi 20000-et, és így mindig lesz pénzem, mint hogy kifizessek egyszer 800000-et (plusz költségek), és aztán a küszöböt rágjam, ha jövő héten kirúgnak vagy csődbe megy a cég.

Akkor végül a feltételek egészen röviden: 20% önerő, jövedelemigazolás (semmi más, meg persze a személyes iratai), 10 évesnél nem lehet idősebb a motor, legyen rendszáma, mégpedig magyar. Ennyi az egész. A maximális futamidő hét év, vagyis 84 hónap. A motorhitel kalkulátor pedig segít kiszámolni, hogy pontosan mennyi is az annyi.