Kapcsolat

Használtautó hitel

Használt autót szeretne venni minél kedvezőbb hitel vagy lízinglehetőség felhasználásával? Ha új autóra nincs pénze, sőt az új autó hitel törlesztése is túl maga lenne ahhoz, hogy felvegye, vásároljon használt autót.

Alacsonyabb ár mellett nem feltétlenül kap rosszabb minőséget, de a felveendő hitelösszeg - és ezzel a törlesztés - mindenképpen jelentősen kisebb lesz, mint egy új autó vásárlásához felvett hitel (vagy lízingszerződés esetén.

Kalkulátor

Komoly viták tárgyát képezi akár egy pohár fröccs mellett, akár szakértők között, hogy vajon érdemesebb-e használt autót venni, vagy az igazán biztos vásárlás az új autó megvétele.

Hitel használt autóraA használt autó hitelt azoknak ajánljuk, akik szerint az új autó vásárlásakor nem csupán a pénztárcát kell jobban kinyitni, hanem más, jelentős hátrányok is vannak: az új autó ára nem csak magasabb, de jóval több, mint amennyit az az autó ér. Erre utal az a mondás is, hogy egy drága autó már akkor milliókat veszít az árából, amikor kigördül szalon ajtaján.) A használt autó megvételéhez felvett hitel ennek megfelelően jóval kevesebb. Ráadásul egy használt autón már kijöttek bizonyos hibák, amelyeket ki is javítottak, tehát egy megbízható márka esetén nem kell attól tartani, hogy öt-hat évesen az autó hirtelen szét akar esni. Ami komoly hiba volt, ennyi idősen már úgyis előjött. A használt autó hitelek tehát nem feltétlenül azokat célozzák meg, akiknek nincs pénzük új autóra, hanem azokat is, akik valamilyen elvi okból vagy gyakorlati megfontolásból nem akarnak új autót venni.

A használt autó hitel felvételének oka valójában lényegtelen, hiszen végső soron úgyis az a lényeg, hogy a használt autó hitel minél olcsóbb legyen, vagy a havi törlesztés ne jelentsen elviselhetetlen terhet.

Lássuk tehát, hogy milyen feltételekkel juthat használt autó hitelhez vagy milyen feltételekkel tud lízingszerződést kötni használt autó megvásárlásához. Magánszemélyekre és cégekre, vállalkozásokra más feltételek vonatkoznak, ezért az alábbi pontok elolvasása különösen fontos!

  • Magánszemélyek választhatnak hitel- vagy lízingkonstrukciót.
  • A maximális futamidő 7 év, vagyis 84 hónap.
  • A hitelhez szükséges önerő euróalapú használt autó hitelnél 40%, forintalapúnál 25%, lízingelés esetén 35%, illetve 20%.
  • A legkisebb folyósítható összeg 300 000 forint, az autó értékének el kell érnie az 500 000 forintot.
  • Végül nagyon fontos, hogy az autó legfeljebb 15 éves koráig finanszírozható, vagyis a hitel- vagy lízingszerződésnekle kell járnia az autó 15. születésnapján (forgalomba helyezés napját értve ezalatt).

A vállalkozásokra némileg más szabályok vonatkoznak:

  • A maximális futamidő 8 év, vagyis 96 hónap.
  • Számukra csak lízingelési lehetőség van, viszont igen kedvező feltételekkel, mivel a lízingeléshez szükséges önerő csupán 20%, függetlenül attól, hogy euró- vagy forintalapú elszámolásról van szó.
  • Az egyéb feltételek azonosak a magánszemélyeknél leírtakkal.

Kérjen díjmentes szakmai tanácsadást cégünktől a megfelelő konstrukció kiválasztásához és tájékoztatást a várható törlesztőrészlet összegéről.
A kapcsolatfelvételhez kattintson ide: elérhetőségeink.

Mi azért dolgozunk, hogy a hozzánk forduló, leendő ügyfelek a legjobb hitelkonstrukciót vehessék fel. Olyan hitelt, amelynek igénylése nem jár túlzott papírmunkával, nem kell hozzá megterhelni egy ingatlant, nem kell heteket várni a folyósítására - általánosságban szólva olyan használtautó hitelt, amely minden igényt kielégít.

Ha használt autót szeretne venni, ma már nem mondhatjuk, hogy „azért veszem, mert így olcsóbb”. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy létezik a használt autó hitel fogalma. Aki használt járművet szeretne vásárolni, könnyedén el tud költeni 3-4 millió forintot is, és nem azért, mert egy kétéves Porsche Cayenne-t szeretne a garázsában tudni. A legutolsó világgazdasági válság eredményeként a használt autók árai (és a megvásárlásukhoz szükséges autóhitel vagy autólízing összege, évidemment) alaposan felkúsztak. Ami nem jó hír. Annál jobb hír, hogy azért most sem kell hihetetlen költségekbe vernie magát, ha használt autó hitelt szeretne felvenni. Segítségünkkel találhat olyan konstrukciót, amely kielégíti minden igényét.

Milyen igények merülnek fel autóhitel felvétele előtt? Mint bármilyen más kölcsön esetén. És akkor még nem is említettük az autólízinget, használt autó vásárlásához, ahol a helyzet ugyanez.

A törlesztés legyen minél kisebb. Tulajdonképpen ez az egyetlen igény merül fel komolyan. Persze fontos, hogy a törlesztés úgy legyen kisebb, hogy a futamidő is rövid (emlékeznek Major Tamás monológjára a gyors, jó minőségű és olcsó egészségügyről?), és lehetőleg a bank hajlandó legyen a használt autó vételárának minél nagyobb százalékát kiutalni. Bizonyos dolgokon azonban egyszerűen nem lehet segíteni: ilyen például, hogy nem nagyon létezik olyan bank, amely hajlandó lenne egy félmilliónál olcsóbb használt autó megvásárlását finanszírozni, és nem ad 300000 forintnál kevesebb autókölcsönt (másikat sem nagyon, bár a személyi kölcsönök és a takarékszövetkezetek autóhitelei persze más kategóriát képeznek), és persze a megvenni kívánt autó Eurotax-értékének is legfeljebb a 60-70%-át finanszírozzák.

Akkor hol van a mozgástér? Miért érdemes minket választania, mielőtt autóhitelt vesz fel?

Azért, mert cégünk óriási tapasztalattal és kiterjedt kapcsolatokkal a háta mögött minden ügyfelet úgy szolgál ki, hogy – egy focis hasonlattal élve – a helyzetből kihozza a maximumot. Vagyis: mindenkor megkeressük a legjobb autóhiteleket, a legkedvezőbb autólízingelési lehetőségeket, majd ezeket, úgymond, kiközvetítjük ügyfeleink számára. Hogy némileg beavassuk munkánkban az autóhiteles menüpontunkat olvasó látogatót, hadd mutassuk be, mit is csinálunk tulajdonképpen. Először is: ha önnek autóhitelre vagy autólízingre van szüksége, minden bizonnyal az lesz az első dolga, hogy vagy megpróbálja a legjobb ajánlatokat összeszedni a Google vagy hasonló keresőprogram segítségével, vagy a barátoktól, az újságból tájékozódva próbál meg a legjobb autóhitelhez jutni – amely tehát olcsó, rövid a futamideje (vagy hosszú, de akkor havonta még olcsóbb) –, vagy a legjobb autólízing-szerződést megkötni, legyen szó mindkét esetben új autó vagy használt autó vásárlásáról. Mi garantálja a sikert? Vagyis: ha autóhitelt vesz fel, mi biztosítja, hogy valóban a legolcsóbb hitelhez jutott hozzá? Ha barátait kérdezi vagy az újságot nézi, honnét tudja, hogy az autóhitelek területén nem túl jártas barátai vagy a vevőcsalogató reklámok megbízható információval szolgálnak önnek? (Nem akarjuk megbántani autóhitel szakértő barátait, természetesen.) Ha saját maga megy utána mindennek, honnét tudhatja, hogy nem hagyott ki valamit? Hogy nem siklott át egy jobb hitellehetőség vagy éppen egy fontos apróbetű fölött, ami aztán meghatározhatja, hogy éveken keresztül mennyi kell majd fizetnie? Pontosabban, hogy mennyivel többet kell majd fizetnie.

Használt autókra De minél kell többet fizetnie? Annál az autóhitelnél vagy autólízingelési összegnél, amit esetleg nálunk talált volna. Magyarországon kb. 20 bank van, plusz ehhez jönnek még a takarékszövetkezetek és a mindenféle hitelezéssel foglalkozó cégek. Nem írjuk le, hogy garantáljuk, mert ez lehetetlen, ezért csak azt írjuk: igyekszünk a legalacsonyabb kamattal folyósított használt autó hitelt megtalálni. Persze letesztelhet minket, sőt, kérjük is, mielőtt valóban hozzánk fordulna.

Néhány évvel ezelőtt még sok mindent el kellett hinni bemondásra, azonban ma rendelkezésre áll a csodafegyver, a hitelkalkulátor, amellyel minden szám ellenőrizhető.

Így már nem kell bemondásra, bizonyíték nélkül elhinni, hogy valahol ennyi és ennyi hitel kamata, ön is megnézheti, hogy mit kínálunk! Nem érik meglepetések, ha használt autó hitelt vesz fel. És, hogy tényleg ne érjék meglepetések, néhány részlet: a használt autó ára nem lehet kevesebb 500000 forintnál, a legkisebb hitelösszeg 300000 forint. Magánszemélyeknek 7 év a maximális futamidő (akár autóhitel, akár autólízing), nem magánszemélyeknek (akik csak lízingelhetnek, de autóhitelt nem vehetnek fel, lásd a megfelelő menüpontot) pedig nyolc év a lízingelés maximuma.

Az önerő hitelnél forint alapon 25%, eurónál pedig 40%, míg lízingelésnél kedvezőbb, mivel kevesebbet kell saját zsebünkből kicsengetni, egészen pontosan forint alapú lízingnél a vételár 20%-át, míg euró alapú lízingnél a vételár 35%-át. A használt autó hitel futamidejénél arra mindenképpen oda kell figyelni, hogy a hitel lejártakor a kocsi nem lehet 15 évnél idősebb. Vagyis egy nyolcéves autónál lehet a futamidő elméletileg 7 év.

Arra bátorítjuk kedves leendő ügyfeleinket, hogy használják a használt autók hiteléhez készített kalkulátort, melyet megtalálnak honlapunkon.

Itt minden reklámszövegnél jobban látják, hogy a hitel kamata és a használt autó hitel törlesztése alacsony-e (ahogyan mi reméljük, hogy az), vagy magas. Érdekes probléma, hogy a használt autó hitelt valójában a magyar helyesírás szabályai szerint nem így kell írni, hanem úgy, hogy használtautóhitel, azonban szinte senki nem keres így az autóhitelek ezen típusára. Ezért hát a helyesírási hiba, hogy megtalálják járműhiteleinket.